Yamadori

We krijgen nog al eens de vraag, wat betekent Yamadori?

Yamadori is in principe een Japanse bonsai term wat letterlijk betekent "bomen verzamelen uit het wild".  Wij veralgemenen deze term door de interesse/verkoop van wilde bloembollen, planten, heesters en bomen met een Aziatische oorsprong. Natuurlijk heeft Japan bij ons de voorkeur maar het Aziatisch continent is echter zo groot dat het aanbod uit de andere landen minstens even interessant is. 

Wat het deel bonsai betreft, profileren we ons in de tuinaanleg door het gebruik van bomen in pot en het behandelen van bomen en heesters in volle grond als tuin bonsai of snoeivorm.  Weet wel dat we niet alleen Aziatische bomen en heesters als snoeivorm gebruiken in de tuinaanleg maar dat alle beplanting en elke stijl perfect mogelijk is.  Meer hierover in de rubriek tuinarchitectuur.

Webshop:

Yamadori is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van vooral Aziatische planten en bloembollen. Doch bevat het assortiment tal van spectaculaire wilde planten en variëteiten uit een aantal Europese landen. Een kwekerij zijn we niet maar vooraleer we goederen aanbieden, hebben we deze al een aantal jaren geobserveerd.  Enkel hierdoor kunnen we de perfecte info geven over de groei en winterhardheid van de plant.  Yamadori draait vooral rond de verkoop van geïmporteerde goederen uit Azië en bepaalde landen uit Europa.

Arisaema (Cobralelie), Anemone en Lilium zijn een vaste stek in ons assortiment maar wordt verder uitgebreid met Fritillaria, Trillium, Pleione, Irissen en een aantal exclusiviteiten.

Zoals eerder vernoemd, observeren we eerst de planten geruime tijd.  Als we overtuigd zijn van de eigenschappen worden deze ingekocht en aangeboden in de shop. Op die manier kan het zijn dat het assortiment jaarlijks afgewisseld wordt door nieuwigheden en/of producten die niet beschikbaar zijn in het desbetreffende jaar.

Ieder jaar doen we ons uiterste best om een eigenzinnig assortiment aan te bieden met tal van planten die niet altijd in massa te koop zijn. Hierdoor koopt u altijd iets bijzonders en daarom niet altijd moeilijker dan een andere plant uit het hedendaags assortiment van onze collega's.

Door onze betrouwbare contacten in het binnen - en buitenland zijn we steeds in staat om perfecte producten af te leveren.